3  BUITENPLAATS 
    KERNHEM-NOORD

Het agrarisch buitengebied van Ede is gevarieerd en dynamisch. Food is overal beleefbaar, zowel in eigentijdse landschappen en boerderijen als in het verhaal van historisch unieke gebieden als de Doesburger eng. In Kernhem-Noord worden de kwaliteiten van het Edese buitengebied als krachtig uitgangspunt genomen voor een organische ontwikkeling gericht op de verweving van stad en land. 
In de vorm van recreatie, stadslandbouw, (zorg)wonen en natuur accommodeert het gebied een deel van de ruimtevraag vanuit de veranderende agrarische sector, als ook een deel van de (lange termijn) woningbouwbehoefte van de stad. 
Door sterk in te zetten op particulier initiatief krijgt het 
gebied een voor Ede unieke invulling.

Gebiedskoers Buitenplaats Kernhem-Noord

Gemeente Ede

Ede, ’s nachts, vanaf grote hoogte. Dan zie je aan de ene kant de lichten die de levendigheid van het centrum en de dorpen markeren. Aan de andere kant het donker van de prachtige Hoge Veluwe en de agrarische gebieden. Al dit groen is voor de Edenaren belangrijk. Om te wonen en te werken, maar ook om te sporten en te recreëren. In Ede raak je niet gauw kwijt. Daarvoor zijn de families, de verenigingen en de netwerken te hecht. Ede ligt in het hart van Food Valley, de internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van voedselproductie. De as tussen Ede en Wageningen is hierbij de spil. Een plek waar vernieuwingen in voedselproductie en -bereiding het licht zien.

Neem contact op

Ruimte om extra contactgegevens te plaatsen.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.